Zastrašujući Dagestanac pred kojim drhte svi ne smije na Khabiba: "Pa, nisam lud..."
Foto - Instagram

Odustao od meča

Zastrašujući Dagestanac pred kojim drhte svi ne smije na Khabiba: "Pa, nisam lud..."

Midhat Šljivak

Sharaputdin Magomedov (29) debitovao je prije nekoliko dana u UFC-u. Čudesni Dagestanac je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio iskusnog Brazilca Bruna Silvu, te je najavio pohod na sami vrh kategorije. Magomedov je prije ovoga želio da se nađe i s čuvenim Khabibom u hrvačkom meču, no predomislio se.

Shara Magomedov nova je zvijezda u najavi. Sjajni dagestanac koji nosi nadimak 'Metak' poznat je kao fenomenalan udarač i ne koristi previše hrvačke tehnike po kojima su Dagestanci prepoznatljivi.

Imao je želju Shara Bullet da se nađe i s čuvenim Khabibom da odradi hrvački meč. Želio je to učiniti dok je The Eagle bio u najboljoj formi jer je imao prednost u težini, no od te ideje je sada odustao. Tvrdi da nije lud sad odraditi hrvački meč.

"Prije sam želio hrvačku borbu s njim, ali sad nema šanse. Pa, nisam lud. Pogledajte Khabiba sad, čovjek je ogroman. Ja sam želio borbu u vrijeme kad smo bili na istoj kilaži. Sad je ogroman i nema šanse da se borimo", rekao je Shara Bullet i dodaje:

"Silno sam želio osjetiti tu moć njegovih ruku. Međutim, sada je pravi medvjed i lagano bi me pregazio", iskren je Shara Bullet.

Oglasi

Ovaj fenomenalni borac spreman je međutim da uđe u Khabibovu ekipu kako bi dodatno usavršio hrvanje jer za sada nikako ne pokazuje želju da to radi u oktagonu i klasični je kick boxer. Osvrnuo se na to i prvi čovjek UFC-a Dana White.

"On je žestok dečko. Nikad nisam vidio Dagestanca da ne radi hrvanje. Nevjerovatno", poručio je White.

Ipak, pitanje šta će biti ako ovaj 29-godišnjak krene i hrvati. Ovako je zastrašujući nokauter i nema dileme da će pomesti konkurenciju ako krene i s hrvanjem.

Magomedov je u MMA karijeri na omjeru od 18-0. 14 od 18 borbi je završio nokautom, a poznat je i u svijetu kickboxinga gdje je odradio 20 borbi uz omjer od 18-2. On tvrdi da je pokraden u ta dva meča i da nikad nije izgubio.

Sada je došao na najveću moguću scenu. Pred njim drhte apsolutno svi, predviđa mu se velika UFC karijera, no i on je očigledno svjestan da s Khabibom ne treba da se petlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti