Teška scena iz najbrutalnijeg sporta na svijetu - Nesretna žena više neće biti ista

Težak nokaut

Teška scena iz najbrutalnijeg sporta na svijetu - Nesretna žena više neće biti ista

Midhat Šljivak

Teške scene viđene su u prvom ženskom meču Power Slap takmičenja. Sheena Bathory brutalno je nokautirala Christine Wolmarans, a njena reakcija sve govori o kako teškom udarcu se radilo.

Takmičenje u šamaranju (Power Slap) kojeg organizuje šef UFC-a Dana White donijelo je i prvi ženski obračun. Odmah je viđen brutalan nokaut.

Sheena Bathory očigledno ima itekako tešku ruku. Uništila je Christine Wolmarans udarcem, a nesretna djevojka je potom doživjela epileptički šok.

Upravo je zbog ovakvih scena takmičenje u šamaranju zabranjeno u mnogim američkim državama. Međutim, Nevada i Las Vegas su izuzetak i takmičenje još uvijek opstaje.

"Povrede mozga od udaraca povećavaju mogućnost moždanog udara i mogu ostaviti dugoročne posljedice", upozoravaju ljekari nakon ovog stravičnog nokauta.

Oglasi

Dana White nije komentarisao ono što se događalo u njegovom takmičenju, a advokat Erik Magraken je na društvenim mrežama upozorio.

"Dok se mnogi borci prve generacije MMA sporta bore s povredama mozga, regulatorne komisije su dozvolile ovaj užasni sport. Ovo je uzrok trauma mozga, posebno jer 'sportistima' nije dozvoljeno da se brane. Čisto smeće", rekao je Magraken.

Dosta je onih koji traže da se takmičenje u šamaranju ukine. Međutim, niko ne radi ništa posebno da bi se to desilo i očigledno da treba doći do neke nesreće da bi se to razmatralo.

Dana White je dovoljno moćan čovjek da održi takmičenje. Sezona za sezonom idu iako su televizije odlučile da više ne kupuju prava, no šef UFC-a ima dovoljno novca da finansira sve i bez pomoći drugih.

Pogledajte ovaj brutalan šamar od kojeg je Christine Wolmarans doživjela tešku povredu.

Top Komentari

user1698060967
Ja neznam kako ovo neko uopce zove sport…
0 0
Gvardijan
Ovo treba pod hitno zabraniti.Ovo je brutalnost i nedopustivo je da jedan ovakav, nazovimo ga sport uopste postoji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi