Shevchenko stravično nokautirala Eye, bizarna pobjeda Fergusona protiv Cowboyja, Cejudu novi pojas

UFC 238

Shevchenko stravično nokautirala Eye, bizarna pobjeda Fergusona protiv Cowboyja, Cejudu novi pojas

M. Šljivak

UFC 238 event u Chicagu donio je zaista spektakularne borbe.

U glavnom programu su viđeni zaista fantastični dueli, a posebno impresivnu pobjedu je upisala Valentina Shevchenko nad Jessicom Eye.

Ona je high kickom u drugoj rundi spektakularno pogodila Eye i doslovno ju je uspavala, te je tako odbranila naslov UFC prvakinje.

Henry Cejudo je u glavnoj brobi večeri tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Marlona Moraesa i tako je pored titule muha kategorije od danas i prvak bantama.

Fantastičan meč ponudili su dvojica sjajnih udarača u lakoj kategoriji Tony Ferguson i Donald Cerrone.

Na kraju je u ovom meču tehničkim nokautom, ali na veoma bizaran način. El Cucuy je radio veliku štetu Cowboyju, vidljive sud bile povrede na licu Cerronea, a meč je prekinut odmah po završetku druge runde.

Udario je Ferguson Cerronea nakon završetka runde. Prošao je bez kazne, ali je Cowboy pokušao da ipuše krv iz nosa.

To naravno nikako nije preporučljivo u borilačkom sportu. Krv je navrla u oko i Cerrone ništa više nije mogao da vidi. Sudije su prekinule meč i proglasile su pobjedu Fergusona tehničkin nokautom, a pregledan je i snimak kako bi sve bilo regularno i kako bi se svi uvjerili da podliv pod okom nije nastao od nelegalnog udarca.

Odličan meč odradili su Blagoy Ivanon i Tai Tuivasa. Bio je to pravi teškaški obračun u kojem su obojica većinu vremena proveli na sredini ringa brutalno zadavajući udarce.

Na kraju sjajne borbe sudije su jednoglasnu pobjedu dale bugarskom borcu koji je u posljednje vrijeme zaista fantastičan.

U još jednoj borbi iz glavnog dijela programa Petr Yan je odlukom sudija pobijedio Jimmieja Riveru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi