White potvrdio: Želimo meč McGregor vs. Cerrone
Ovaj meč priželjkuju svi veliki fanovi MMA sporta i sigurno je da će biti krvi. Conor se želi vratiti na pobjednički put, ali Cowboy nema namjeru da ga tako lako pusti Irca

Žestok obračun u najavi

White potvrdio: Želimo meč McGregor vs. Cerrone

Midhat Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako organizacija želi organizovati meč Conora McGregora i Donalda Cerronea. 

Irac je javno prozvao Correnea nakon njegove pobjede Alexa Hernandeza i istakao je da bi se rado borio sa njim.

Cerrone je spreman za obračun, a da je i UFC zainteresovan, potvrđuju riječi prvog čovjeka Dane Whitea.

"Sviđa mi se ta borba. Prozivali su jedan drugoga, a Cowboy je borac koji ne pruža dosadne mečeve. Upravo je ušao u top 10 lake kategorije. Ratnik je. Sa druge strane, Conor nikada nije odbio meč. Uvijek se borio protiv bilo koga. Ako se žele boriti, ja sam za", rekao je White.

McGregor je nedavno dobio suspenziju Atletske komisije od šest mjeseci. Ona mu ističe 6. aprila i vrlo lako bi se moglo desiti da već za dva ili tri mjeseca gledamo obračun McGregor vs. Cerrone.

Dana White potvrdio: Khabib i Conor se ponovo bore!

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je kako će se novi obračun Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora desiti ove godine.

Prvi dvoboj ovih boraca u oktobru 2018. godine privukao je veliku pažnju, a na kraju je Khabib potpuno uništio irsku zvijezdu, te ga je prisilio na predaju u četvrtoj rundi.

Nakon borbe nastao je potpuni haos u kojem su učestvovala oba borca, a Khabib se sukobio i sa trenerskim osobljem irskog borca, a kazne za prekršaj će Khabiba odvojiti od oktagona barem godinu dana.

Kahib cilja povratak krajem ove godien kada će odraditi svoj posljednji meč pod ugovorom sa UFC-om, a to bi mogao biti novi duel sa Conorom.

"Nova borba se mora dogoditi, a kada znaćemo tačno kada se sve riješi oko suspenzija. Vjerujem da će to biti već ove godine", potvrdio je nedavno Dana White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi