Sjajan meč: Parker savladao Furyja i zadržao pojas
Foto: Twitter

Novozelanđanin odbranio titulu svjetskog prvaka

Sjajan meč: Parker savladao Furyja i zadržao pojas

Joseph Parker je po durgi put branio titulu svjetskog prvaka u teškoj kateogriji, po WBO verziji, i to protiv Hughieja Furyja, rođaka poznatijeg Tysona Furyja. Meč je održan u Manchesteru, a Parker je, na kraju, slavio većinskom odlukom sudaca, koji su "glasali" 114:114; 118:110; 118:110 u korist šampiona.

Mogao se gledati zaista sjajan meč, a Hughie Fury je sigurno pokupio simpatije svih gledatelja zbog hrabrog i zanimljivog stila borbe. Nakon prve runde koja je prošla u ispitivanju snaga, Fury je počeo zadavati velike probleme Parkeru, koji u prvim rundama nije imao rješenja za neobičan gard i sjajan direkt 23-godišnjeg Britanca.

Ipak, Parker je "pojačavao gas" kako je meč odmicao, a Fury postajao sve umorniji.

Šampion je posebno furiozno otvorio devetu rundu i zadao nekoliko teških udaraca Furyju, a njegova dominacija se nastavila do kraja meča, iako je i Fury imao nekoliko odličnih kontranapada.

Joseph parker je u zadnjoj rundi i konačno "potvrdio" pobjedu zadavši Furyju možda i najteže udarce na cijelom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi