Fury odložio borbu sa Wilderom: Kučkin sine, znao si za ovo!
Ništa ni od očekivanog revanša za WBC naslov. Fury želi borbu prije Wildera, a to apsolutno niko nije očekivao

Ništa od revanša

Fury odložio borbu sa Wilderom: Kučkin sine, znao si za ovo!

M. Šljivak

Tyson Fury odlučio je da odloži revanš meč za WBC titulu protiv Deontayja Wildera.

Ovaj duo je 1. decembra prošle godine u Los Angelesu odradio spektakularan meč, koji je na kraju završen neriješeno, a WBC je odmah naložio revanš.

Ipak, kako je Fury nedavno potpisao ugovor od 80 miliona funti sa ESPN-om, a to je odmah značilo kako je revanš sa Wilderom ugrožen, jer on ima ugovor sa Showtimeom.

Nakon svega Gipsy King je odlučio da odloži revanš i da prije toga odradi neku drugu borbu.

"Wilder vs Fury nije borba koja će se naredna dogoditi. WBC federacija je dobila obavijest kako će Fury biti u drugoj borbi, a iako Wilder ima želju za revanš, borba između njih će biti pomjerena za kasniji datum", rekao je prvi čovjek WBC-a Mauricio Sulaiman, a istakao je i kako će Wilder sigurno u ring 18. maja, kada je bila planirana borba sa Furyjem.

"Ovo je bilo kao da nam je neko izduvao balon. Bili smo veoma uzbuđenji zbog revanša i izgubili smo nekoliko mjeseci da bismo završili posao. Odlučićemo brzo", istakao je Sulaiman.

WBC prvak će vjerovatno u ring sa prvim izazivačem Dominicom Breazealeom, koji je mandatorni izazivač, a Wilderu se nije nimalo dopala odluka Tysona Furyja, pa mu je odgovorio na Twitteru na status da će se boriti sa bilo kim na svijetu.

"Kučkin sine. Znamo da si ovo rekao jer si znao da se ne boriš sa mnom. Tražio si prvo borbu za za zagrijavanje. Ne krivim te, i ja bih isto uradio da mi je mozak rasut po cijelom ringu", poručio je Wilder.

Obračun ovog dvojca tako će vjerovatno biti pomjeren za kraj godine, ako se na kraju uopšte i desi zbog različitih ugovora sa TV kućama.

To znači i da nijedan ove godine neće ući u ring sa Anthonyjem Joshuom, što su borbe koji mnogi jedva čekaju da vide.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi