Spektakl u Mohegan Sunu: Cro Cop protiv Royja Nelsona!
Legendarni hrvatski borac je u nizu od devet pobjeda, dok Amerikanac ima upisana dva vezana poraza.

Ponovo dogovoren revanš

Spektakl u Mohegan Sunu: Cro Cop protiv Royja Nelsona!

Legendarni hrvatski borac Mirko Cro Cop konačno će debitovati u Bellatoru.

Mirko će u drugoj najjačoj svjetskoj MMA organizaciji debitovati 16. febrauara naredne godine, a vijest je objavio novinar ESPN-a Ariel Helwani.

Protivnik će mu biti isti kao što je trebao biti prvi put - Roy Nelson. Podsjetimo, njih dvojica su se borila 2011. godine u Las Vegasu, a Nelson je tada porazio Cro Copa.

Revanš je trebao biti održan u maju ove godine u Londonu, ali Mirko se samo sedam dana prije borbe povrijedio na sparingu pa je sve propalo.

Propala borba u Japanu

Cro Cop se trebao za Novu godinu boriti u Japanu, ali i to je propalo, a krivac je američki bokser Floyd Mayweather koji je našao svoje mjesto na ovoj manifestaciji, pa su organizatori ostali bez novca za ostale strane borce.

To je očigledno bila prava prilika za Mirka da pristane debitovati u Bellatoru i da konačno odradi toliko iščekivani revanš protiv Nelsona. Inače, borba bi trebala biti održana u Mohegan Sunu (američka savezna država Connecticut).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi