Spektakl u Zagrebu: Denis Stojnić u borbi večeri protiv najboljeg hrvatskog borca

Povratak u ring bh. borca

Spektakl u Zagrebu: Denis Stojnić u borbi večeri protiv najboljeg hrvatskog borca

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić vraća se ovog novembra u ring nakon dvogodišnje pauze i očekuje ga vrlo atraktivan protivnik. 

Stojnić je nedavno potpisao ugovor sa najvećom evropskom MMA organizacijom KSW, a prvi meč odradit će 9. ovembra u Zagrebu na KSW 51 eventu.

Protivnik će mu u borbi večeri biti najbolji hrvatski MMA borac Ante Delija s kojim se trebao boriti prije dvije godine, ali Hrvat je otkazao meč jer je odlučio otići u Japan i prihvatiti borbu u organizaciji Rizin.

29-godišnji Delija u karijeri ima omjer od 16 pobjeda u MMA borbama i tri poraza, dok je 39-godišnji Stojnić na omjeru od 13 pobjeda i tri poraza od čega su dva u UFC-u.

Inače, na pomenutom KSW eventu u Zagrebu nastupit će još nekoliko zanimljivih boraca iz regije.

Jedan od najzanimljivijih svakako je Crnogorac Vaso Bakočević koji će se boriti protiv Borysa Mankowskog, dok će na eventu nastupiti još jedan bh. borac i to Erko Jun koji će snage odmjeriti sa Mariuszom Pudzianowskim.

Svemu dodajmo da je Stojnić sa KSW-om potpisao ugovor na četiri borbe.

Top Komentari

NoriakiKasai
Gdje ces ti s Delijom druzee :o
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti