Sports Illustrated izabrao najbolje
Andre Ward

Zanimljiv izbor američkog magazina

Sports Illustrated izabrao najbolje

M. Maksimović

Američki magazin Sports Illustrated je na isteku 2011.odlučio izabrati najbolje. Tako je za najboljeg boksera proglašen Amerikanac Andre Ward koji je pobjednik Super 6 turnira, ali i osvajač svjetskih titula supersrednje kategorije u WBC i WBA verziji.

Pored ove, Sports Illustrated je birao boksere u još osam različitih kategorija. Od najbolje borbe godine, do taktike boksera u jednom meču. Tako je povratnik godine Antonio Tarver, iznenađenje godine je Japana Nobuhiro Ishida, najbolji trener Robert Garcija.

Prema Sports Illustrated-u, najbolja borba je ona između Pawel Wolak zvanog Raging Bull i Delvina Rodrigueza koja je održana 15.7. U žestokoj borbi, nije bilo pobjednika.U reprizi održanoj u MSG-u slavio je Rodriquez jednoglasnom odlukom sudija.

Najbolji nokaut je onaj ''Filipino Flasha''Nonita Donairea koji je nokautirao Fernanda Montieala. Antonio Tarver je povratnik godine, dok je ''nada godine'' garry Russell koji sa 23 godine ima omjer 19-0.

Za iznenađenje godine izabrana je pobjeda Nobura Ishide nad Jamesom Kirklandom.Kirkland je bio veliki favorit, ali je tri puta nokautiran u prvoj rundi meča sa 36-godišnjim Ishidom. Kirland se našao i drugi put u ovom izboru, jer je njegova prva runda protiv Alfreda Angula proglašena najboljom ove godine.

Najbolji trener je Robert Garcija koji je osvojio naslove sa Nonitom Donairom i Brandonom Riosom, dok je najbolji taktičar Lamont Peterson. On je svojon izvedbom i taktikom iznenadio Amira Khana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti