Šta ako Mike Tyson umre u ringu?

Postoji rizik

Šta ako Mike Tyson umre u ringu?

E. Škorić

Mike Tyson je spreman da se vrati u ring u 53. godini života, ali to bi moglo da donese određene rizike.

Čak se špekuliše da će Tyson 11. jula u Saudijskoj Arabiji u ring sa Evanderom Holyfieldom, a njegove nedavne snimke treninga pokazuju da zaista još može da boksa na visokom nivou.

Dana White, predsjednik UFC organizacije, smatra da nije pametno da Tyson uđe u ring s nekim mlađim i spremnijim kao što je Tysonom Furyjem.

"Kada sam čuo za to zapitao sam se - da li je moguće? Drugo pitanje mi je bilo - šta ako Mike umre u ringu? Vidio sam da se sprema, izgleda dobro, za svoje godine posebno, ali borba sa Furyjem ili sa bilo kojim drugim profesionalcem, ogroman je rizik. On je, međutim, odrastao čovjek i zna šta radi", rekao je White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi