Stipe Miočić ušao u dvoranu i ostavio fanove s hiljadu upitnika iznad glave: "Šta mu se desilo?"

Veliki šampion čeka naredni izazov

Stipe Miočić ušao u dvoranu i ostavio fanove s hiljadu upitnika iznad glave: "Šta mu se desilo?"

Midhat Šljivak

Najveći UFC teškaš svih vremena Stipe Miočić (41) trebao se sinoć naći u borbi karijere u čuvenom Madison Square Gardenu. Međutim, Jon Jones se povrijedio i najveći teškaški meč svih vremena je otkazan, a UFC je organizovao borbu za privremeni pojas u kojoj je Tom Aspinall u prvoj rundi nokautirao Sergeija Pavlovicha. Miočić je naravno bio prisutan u slavnoj dvorani, a fanovi su poprilično  začuđeni njegovim izgledom i mnogi su ostali u nevjerici.

Stipe Miočić sačekat će nekoliko mjeseci kako bi se obračunao s Jonom Jonesom u 'najvećoj borbi svih vremena'. Meč koji se protekle noći trebao odraditi u Madison Square Gardenu je otkazan zbog povrede Jonesa, pa će dvojica velikih šampiona vjerovatno narednog ljeta u oktagon.

I dok se čeka njihov obračun UFC je dobio privremenog prvaka teške kategorije. To je Englez Tom Aspinall koji je u prvoj rundi nokautirao Sergeija Pavlovicha, te su kao zamjenska borba ponudili kakav-takav spektakl.

Stipe Miočić je naravno bio u prvim redovima u New Yorku. Stigao je kako bi pogledao borbe, a mnogi su začuđeni njegovim izgledom i dosta je fanova koji smatraju da je u poprilično lošem stanju.

"Zašto hoda kao da ima 90 godina? Je li dobro, je li neka povreda u pitanju?", samo su neka od pitanja MMA fanova ispod snimka na kojem Miočić ulazi u dvoranu.

Oglasi

Stipe se u proteklom periodu pripremao za obračun s Jonesom. Prolazio je kroz žestok trening kamp i vrlo je moguće da je došlo do neke povrede, pa mu je hod malo otežan.

Ipak, nakon što su ga vidjeli MMA fanovi smatraju da legendarni Amerikanac neće biti preveliki problem za Jona Jonesa, no nikada ne treba otpisivati srce šampiona.

Miočić je po mišljenju mnogih najveći teškaš svih vremena. Vatrogasac iz Clevelanda koji je porijeklom iz Hrvatske u oktagonu je pružao prave ratove koji su ga umalo koštali vida.

Posljednji meč Stipe je odradio u martu 2021. godine kada je izgubio titulu šampiona teške kategorije od Francisa Ngannoua, a u karijeri je na omjeru od 20 pobjeda i četiri poraza.

Čak 15 borbi 41-godišnji Miočić je riješio nokautom, a pored Ngannoua uspjeli su ga dobiti još samo Daniel Cormier, Junior dos Santos i Stefan Struve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi