Stojnić: Jeff Monson je moj naredni protivnik

Za titulu prvaka HIT-FC promocije.

Stojnić: Jeff Monson je moj naredni protivnik

Dž. Mrakić

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić 28. maja u Zurichu borit će se za titulu prvaka HIT-FC promocije.

Prema informacija do kojih smo došli, Stojnić će se boriti sa bivšim borcem UFC-a Jeffom Monsonom, a tačnost ove informacije za naš portal potvrdio je i sami borac.

"Istina je, 28. maja imam meč sa Jeffom Monsonom koji se dugo očekuje. Meč je za titulu prvaka HIT- FC promocije, pod čijim okriljem sam se već jednom borio, kada sam prošle godine porazio Mighty Moa. Monson je iskusan borac, s iskustvom borbi u UFC-u, a o njegovoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da je, recimo, protiv boraca kao što su Daniel Cormier i Fedor Emelianenko izgubio tek nakon odluke sudaca", istakao je Stojnić za SportSport.ba, a zatim se kratko dotakao i pitanja same budućnosti njegove karijere.

"Moj novi menadžer je Vladimir Petrović i sredinom februara letim za New York kako bismo potpisali ugovor. On će voditi brigu o mojoj budućnosti i vidjet ćemo za koju ću promociju ubuduće nastupati", izjavio je Stojnić u razgovoru za naš portal.

Inače, Jeff Monson je do sada, u 18 godina dugoj karijeri, nastupio u čak 83 MMA borbe (58-24-1NC). 

Borio se u nekadašnjim promocijskim velikanima poput Pridea i Strikeforcea, a u UFC-u, najjačoj MMA promociji svijeta, nastupio je sedam puta (4-3).

Pored Denisa Stojnića (12-3), koji je neporažen skoro sedam godina, tačnije u posljednjih osam borbi, na eventu u Švicarskoj nastupit će i njegov brat Dado Stojnić (1-0), čiji protivnik još nije poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi