Stravična infekcija ruke bivšeg prvaka, UFC ne želi platiti troškove operacije

Tim Sylvia u problemu

Stravična infekcija ruke bivšeg prvaka, UFC ne želi platiti troškove operacije

Midhat Šljivak

Najveća svjetska MMA promocija UFC odbila je podmiriti troškove liječenja teške infekcije ruke nekadašnjeg prvaka ove organizacije Tima Sylvije.

Sylvia je na Instagramu pokazao zaista grozan izgled ruke. Infekcija je navodno nastala nakon loma ruke kojeg je doživio 2004. godine u UFC borbi protiv Franka Mira i bivši prvak tvrdi da je posljedica loše obavljene operacije.

Tražio je ovog puta od UFC-a da mu podmiri troškove nove operacije. Međutim, oni su to odbili i Sylvia je prepušten samom sebi.

"Ruka mi već godinu dana stvara probleme. Šarafi koji su stavljeni nakon loma ruke iz borbe protiv Franka Mira žele izaći vani. Moj ljekar je kontaktirao UFC jer su oni platili prvu operaciju, ali su rekli da to više nije njihov problem. Nisam osiguran i ovo bi me koštalo preko 10.000 dolara", napisao je Sylvia i pitao je pratioce za savjet šta da uradi u ovom slučaju.

Sylvia je dva puta osvajano naslov UFC prvaka teške kategorije. Član ove organizacije je bio do 2008. godine, a u penziju je otišao pet godina kasnije s omjerom od 31-10-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti