Dječak je dugo trpio udarce i maltretiranje, a zatim mu je 'pukao film' i uspavao je nasilnika
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena

Dječak je dugo trpio udarce i maltretiranje, a zatim mu je 'pukao film' i uspavao je nasilnika

M. Šljivak

Nasilje u školama postalo je ozbiljan problem širom svijeta.

Dosta je dječaka i djevojčica koji su žrtve nasilnih kolega. Uglavnom biraju da šute o tome i samo rijetki odluče reagovati na neki način.

Treniranje borilačkih sportova itekako može pomoći u samoodbrani. Dokaz tome je snimak koji je osvanuo na jednom poznatom borilačkom portalu u kojem maltretirani dječak uzima pravdu u svoje ruke.

Stariji školski kolega dugo je maltretirao manjeg dječaka. Nije on reagovao sve do ovog dana nakon kojeg će se promijeniti sve.

Nakon što je dobio udarac pesnicom, mlađi dječak je odlučio reagovati. Ispostavilo se da je dječak slobodno vrijeme koristio za jiu-jitsu trening i to mu se isplatilo.

Ubrzo je bacio mnogo većeg protivnika na pod, zadao mu je nekoliko udaraca, a zatim je krenuo na gušenje i nije želio pustiti sve dok se nije nastavnik pojavio.

Oglasi

Uspio je zaustaviti ovaj obračun u školskom dvorištu i spriječiti teže posljedice po starijeg momka.

Mnogi se u komentarima pitaju gdje je bio dok je nesretni dječak dobijao batine i dok je maltretiran i tvrde da je trebao pustiti da mu se osveti.

Naravno, to nikako ne dolazi u obzir. Škola ipak nije mjesto za sukobe i tuče, ali ovaj mali dječak jednostavno više nije mogao da izdrži konstantno ponižavanje.

On je odlučio reagovati. Možda će ga to koštati određene kazne, no barem je pokazao da se borilački sport za samoodbranu itekako isplati trenirati.

Nije poželjno koristiti stečeno znanje u školskom dvorištu, ali nekad jednostavno nema drugog izbora.

Oglasi