Suspenzija i za Conora McGregora?

Zbog povrede moguća suspenzija

Suspenzija i za Conora McGregora?

M. Šljivak

UFC šampion u perolakoj kategoriji Conor McGregor mogao bi ponovo u oktagon tek u julu.

Irac se nalazi veoma blizu suspenzije od Atletske komisije Nevade i to zbog nezgodne povrede koju ima.

McGregor ima velikih problema s povredom lijevog zgloba. Ako pregledi pokažu da bi povreda mogla ugroziti zdravlje 27-godišnjeg borca, on će biti suspendovan iz medicinskih razloga na šest mjeseci.

Sjajni borac je trebao u kavez ponovo u aprilu. Govorilo se o revanšu sa Joseom Aldom ili eventualnim duelom protiv Frenkieja Edgara. Ipak, narednu borbu bi mogao raditi tek u julu.

UFC sprema vrhunski spektakl za 9. juli 2016. godine. UFC 200 trebao bi donijeti najbolje borbe kao proslavu za veliki jubilej, a na ovom događaju bi mogli gledati i revanš McGregora i Aldra.

Eventualna suspenzija vjerovatno ne bi donijela ništa dobro UFC-u, a ni McGregoru, koji je zlatni kolačić ove organizacije, te bi sa financijske strane izgubili mnogo novca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.