Sve je spremno za spektakl: Ferguson protiv Nurmagomedova na UFC-u 223
Foto: ufc.com

Da li će napokon ova dva borca odmjeriti snage?

Sve je spremno za spektakl: Ferguson protiv Nurmagomedova na UFC-u 223

Prema informacijama koje donose američki mediji Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson će konačno dobiti novu priliku za dugo očekivani okršaj.

Iako zakazivana, borba Nurmagomedova i Fergusona je već tri puta odgađana. Prvi put u decembru 2015. godine zbog povrede dagestanskog borca, da bi se druga zakazana borba otkazala zbog povrede Fergusona. Njihov dvoboj je bio zakazan i za UFC 209 u martu prošle godine, ali je morao biti otkazan jer je Nurmagomedov hospitalizovan zbog komplikacija prilikom skidanja kilaže.

Ipak, sada je poznat novi datum njihovog okršaja, a kako saznaje MMAFighting.com Nurmagomedov i Ferguson će "ukrstiti rukavice" 7. aprila na UFC-u 223 u Barclays Centru (Brooklyn).

Međutim, još uvijek nije jasno da li će u ovoj borbi Ferguson braniti svoj "privremeni" pojas u lakoj kategoriji, ili će već dugo odsutnom Conoru McGregoru biti oduzet šampionski pojas, s obzirom da ga još uvijek nije branio, pa će se na UFC-u 223 Nurmagomedov i Ferguson boriti za "pravu" titulu UFC prvaka u lakoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi