Organizovano brutalno takmičenje: Djevojka od siline udarca pala na zemlju, nije mogla više ustati

Dana White izazvao lavinu komentara

Organizovano brutalno takmičenje: Djevojka od siline udarca pala na zemlju, nije mogla više ustati

E. Škorić

Počelo je prvo izdanje organizacije Power Slap League, koju vodi Dana White, šef UFC-a. U centru pažnje borkinja koja je pala na zemlju nakon što ju je udarila rivalka i nije mogla sama da ustane.

U Poljskoj se davno pojavila organizacija PunchDown koja je organizvala gala na kojima su se takmičari šamarali otvorenih ruku - bez rukavica, bez mogućnosti da se izbjegne udarac i bez odbrane.

Sada ideja je bila jako kontroverzna, posebno nakon smrti Artura Walczaka, koji se borio s oštećenjem mozga, a na kraju je i umro od posljedica koje je zadobio od silnih udaraca.

Neko vrijeme nakon što je PunchDown počeo s radom u Poljskoj, slična inicijativa se pojavila u Sjedinjenim Državama. U to vrijeme osnovana organizacija zvala se "Slap Fighting Championship", a njena "lica" su bili Arnold Schwarzenegger i youtuber Logan Paul.

Početkom 2023. godine u SAD-u je zvanično pokrenuta Power Slap League, federacija koju vodi Dana White, šef UFC-a. Vrijedi napomenuti da je Whitea posljednjih dana pratilo dosta kontroverzi nakon što je u novogodišnjoj noći udario suprugu u noćnom klubu.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak utakmice Power Slap lige između Kortney Olson i Sheene Bathory u lakoj kategoriji. Olson je oborena s nogu nakon što je dobila udarac i nije mogla sama da ustane.

Oglasi

Ljekari su se odmah pobrinuli za američku bodybildericu. Nakon ovog događaja, korisnici interneta ponovo su kritikovali ideju stvaranja ovakvih organizacija.

"Nezaštićeni ljudi do sada dobijaju potres mozga, a sve je to za zabavu. Kako to postiže toliku gledanost?", objavljeno je na jednoj od Twitter stranica.

Publikacije dostupne na Instagram nalogu Kortney Olson pokazuju da je njeno zdravlje dobro nakon prvog izdanja gala, a cijeloj situaciji na Power Slap Leagueu se samo smije.

Dana White do sada nije komentarisao ovaj nemili događaj, a na Twitteru je samo retvitovao tvitove u kojima se hvali sama organizacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi