Šampion se ne miri s porazom, ali može biti sretan što je živ: "Jedan udarac i bilo bi gotovo"
Foto - Instagram

Teofimo Lopez je bio na ivici

Šampion se ne miri s porazom, ali može biti sretan što je živ: "Jedan udarac i bilo bi gotovo"

M. Šljivak

Teofimo Lopez poražen je prošlog vikenda od Australca Georgea Kambososa Juniora i ostao je bez WBA, WBO i IBF titula prvaka svijeta lake kategorije.

Američki bokser bio je veliki favorit u ovom meču, ali očigledno je podcijenio Kambososa i Australac je postao novi šampion.

Lopez se nakon meča nije mirio s porazom. Tvrdio je da smatra da je dobio barem 10 rundi od 12 rundi ovog meča.

"Pobijedio sam, to svi znaju. Pobijedio sam i baš me briga šta drugi kažu. Uopšte nije bila izjednačena borba. Mislim da sam dobio 10-2 u rundama", uvjeren je Lopez koji je sada na omjeru od 16-1.

Međutim, nakon ljekarskih pregleda ispostavilo se kako Lopez može biti sretan što je živ jer je u meču lako mogao izgubiti glavu zbog stanja u kojem se našao.

Oglasi

"Mogao je umrijeti", rekla je ugledna ljekarka iz New Yorka Linda Dahl i nastavlja:

"Ne mogu vam ni opisati kako je disao. Kao da mu je neko vezao utege od 150 kilograma oko grudi, kao da su mu vrat i grudi bili u škripcu. Eto, takav je bio u ringu".

Dr. Peter Constantino smatra da je Lopez imao mnogo, mnogo sreće.

"Sretan je što nije mrtav. Ozbiljno vam to kažem. Vrlo je sretan", istakao je Constantino, a doktorka Dahl dodaje:

Oglasi

"Zrak mu je ispunio pluća, srce i vrat. To su mjesta gdje zraka ne smije biti. Da je dobio neki žestok udarac u vrat ili prsa, pluća bi mu otkazala. Pao bi, ne bi mogao disati i trebao bi mu respirator za disanje".

Teofimo Lopez će sada na nešto dužu pauzu. Zdravlje je u ovom trenutku najbitnije i to mu je sasvim jasno. Ističe i da je pred ovu borbu imao ogromne probleme

"Mislio sam da ne mogu disati zbog astme. Svi su bili zabrinuti nakon što su vidjeli kako mi je vrat otekao i kako mi se glas izmijenio. Otekla su mi i pluća, imao sam bolove u grlu. Nisam želio u bolnicu jer bi borba vjerovatno bila otkazana, a i smatrao sam da ću ga nokautirati u prvoj rundi".

Na kraju se to nije desilo. Lopez je izgubio svoj prvi meč u karijeri (16-1) i sada kreće u fazu oporavka.

Top Komentari

King_Kenny
...trebali ste mu i mozak malo bolje prostudirati,jer ocito da nije sav svoj kada tvrdi da je on pobijedio nakon takvih batina koje je dobio...i to ni manje ni vise nego 10:2 u rundama.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije