Teškaš je izdržao 30 sekundi s Floydom u ringu: Samo je rekao da mu donesem opremu...
Foto - EPA

Salita otkrio

Teškaš je izdržao 30 sekundi s Floydom u ringu: Samo je rekao da mu donesem opremu...

M. Šljivak

Floyd Mayweather važi za jednog od najboljih boksera svih vremena.

Sa skorom od 50-0 The Money je okončao karijeru, ali još uvijek se priča da bi mogao odraditi poneki meč za 'veliku lovu'.

Iako nije važio za velikog nokautera Floyd je itekako znao nokautirati, a njegov prijatelj Dimitry Salita otkrio je kako je Mayweather jednom prilikom nokautirao teškaša, čovjeka koji je bio mnogo veći i jači od njega.

"Nakon jedne od Floydovih borbi zezali smo se u dvorani. Ovaj momak, teškaš je došao i povikao je: Želim se potući s nekim. Pričao je mnogo, a kako nije bilo teškaša okolo, Floyd je rekao da mu donesem opremu. Ušao je u ring i nakon 30 sekundi ga je srušio udarcem u tijelo", rekao je Salita.

Mayweather je u karijeru 27 puta pobijedio nokautom, ali samo četiri od posljednih 15 borbi je dobio na taj način.

Većinu pobjeda nokautom došla je na početku velike karijere koju je okončao 2017. nakon obračuna protiv Conora McGregora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi