Njegova šaka k'o lopata, pa ih lako hvata - Veliki šampion i majstor za krovove nokautira sve redom
Nekadašnji UFC šampion pronašao je novu zanimaciju i uživa u šamaranju drugih ljudi (Foto: Instagram)

Tim Sylvia počeo da se bavi šamaranjem

Njegova šaka k'o lopata, pa ih lako hvata - Veliki šampion i majstor za krovove nokautira sve redom

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion teške kategorije UFC-a, 47-godišnji Tim Sylvia, postao je istinski kralj šamaranja. Legendarni borac 'otkrio' je nedavno ovaj sport, odlučio se iskušati u njemu i na početku mu ide jako dobro zahvaljujući činjenici da je i on sam ogroman čovjek.

Tim Sylvia nekada je bio UFC šampion teške kategorije. Prvak je postao 2003. godine pobjedom nad Riccom Rodriguezom, a na tronu je posljednji put bio 2006. godine.

Posljednji meč u karijeri američki borac je odradio 2013. godine. Nije zaradio previše novca kako bi mirno živio do kraja života, pa je bio prinuđen da radi druge poslove kako bi prehranio porodicu.

Sylvia je postao majstor za krovove. Nije to lagan posao za čovjeka od 203 centimetra i 150 kilograma, ali on u tom poslu uživa.

Iako mu je ljekar po završetku karijere preporučio da ne bi trebao primati udarce u glavu zbog zdravstvenih problema, Sylvia se nedavno počeo baviti šamaranjem. Pronašao se u ovom 'sportu'.

Oglasi

"Pronašao sam novi sport koji volim. Idem po novi pojas", poručio je nekadašnji MMA borac.

Njegove ogromne šake su atomsko oružje u ovom slučaju. Sylvia melje protivnike i izgleda nezaustavljivo u novom sportu koji se nedavno pojavio.

Interesantno je svakako kako je njegov nekadašnji poslodavac Dana White osnovao također ligu u šamaranju. Njegov Power Slap izazvao je brojne kontroverze i mnogi traže da se to takmičenje ugasi.

Sylvia bi sigurno u tom takmičenju bio veliki favorit. Radi se o čovjeku koji je zaista ogroman i čije su šake kao lopate, te njegov udarac jednostavno demolira sve koji stanu ispred njega.

Mjesecima unazad je vršo pripreme za nastup. To mu se isplatilo, uzeo je nešto novca na takmičenju i sada najavljuje dalji pohod na pojaseve u brojnim organizacijama.

U bogatoj MMA karijeri u kojoj je bio dvostruki UFC šampion, Tim Syliva je odradio ukupno 42 borbe i na omjeru je 31-10-1.

Oglasi