To se zove šampionski obračun: Holloway u nevjerovatnom meču pobijedio Ortegu!
Brian Ortega je imao savršen skor do ovog meča (14-0), ali je večeras Max Holloway bio jednostavno prejak

Oba borca su oduševila nastupom

To se zove šampionski obračun: Holloway u nevjerovatnom meču pobijedio Ortegu!

M. Šljivak

Max Holloway odbranio je naslov UFC prvaka perolake kategorije nakon što je večeras u Torontu prekidom nakon četvrte runde savladao sjajnog Briana Ortegu.

Holloway je bio taj koji je kontrolisao borbu u prvoj rundi. Pogađao je žestoko Ortegu, uspio mu je odmah napraviti problem i raskrvariti nos, ali je Ortega preživio prvu rundu.

Šampion je krenuo žestoko i u drugoj rundi. Do sredine runde je dominirao, ali je zatim i Ortega počeo da žestoko uzvraća i imali smo priliku gledati zaista pravi spektakl sa obje strane.

Treća runda donosi nestvarne razmjene sa obje strane i gomilu teških udaraca koje su nekim čudom obojica preživjela, a istim tempom je nastavljeno i u četvrtoj rundi.

Holloway je dominirao u ovom dijelu meča. Nevjerovatno je bilo šta je sve Ortega izdržao na nogama, pokazao je veliko srce, ali povreda ispod oka nakon ove runde bila je jednostavno preteška i doktori su odlučili da prekinu meč.

Max Holloway je tako odbranio naslov prvaka, dok je Ortega pokazao zašto je dobio šansu za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi