Fabjan nakon pobjede nad Spahovićem: Allah me vratio u život i u meč
Foto - FNC MMA

Sve je završio za samo tri runde

Fabjan nakon pobjede nad Spahovićem: Allah me vratio u život i u meč

Samir Mlaćo

Nakon tri runde slovenski MMA borac Miran Fabjan savladao je sinoć u Sarajevu bh. borca Tomislava Spahovića.

Bila je to borba koja se dugo najavljivala, a FNC 14 event donio je dosta uzbuđenja. Fabjan i Spahović bili su pravi spektakl za sve prisutne.

Fabjan je pokazao da je u ovom trenutku mnogo bolji borac, te je nokautom u trećoj rundi završio stvari. Spahović je završio na podu i krvav, a Fabjan ga je pobijedio tehničkim nokautom.

Slovenac nije krio zadovoljstvo nakon pobjede i dao je svoju viđenje borbe.

"Osjećam se fenomenalno. Na početku sam bio zabrinut, bojao sam se 'ground and pounda' bio sam neiskusan u toj siutaciji. Počeo sam kasnije uživati u meču, provocirao sam i totalno sam uzeo borbu. Uništio sam protivnika, uzeo sam mu volju to ću napraviti i u Ljubljani za novu titulu protiv Mateja Batinića.

Oglasi

Hvala svim ovim momcima koji su bili uz mene, a Allah me vratio u život i u meč. Elhamdulliah", rekao je Fabjan i dobio ovacije publike.

Fabjan je u najavi duela kazao da će Spahović zaspati kao beba i da će mu dati samo desetak sekundi prve runde, no uspio je bh. borac izdržati nešto više.

Treba istaći da je Fabjan izviždan kada je izašao u ring, što je i sasvim očekivano jer je Spahović praktički bio domaćin.

Fabjan je ranije o sebi kazao da se našao u pravom paklu. Pričao je da je samo razmišljao o drogama, alkoholu, kur*ama... Spas je pronašao u vjeri.

Kazao je da je čak razmišljao o samoubistvu kada se razveo od supruge, a da mu je islam približio bh. borac Dževad Poturak.

"Idem u džamiju, molim se pet puta dnevno. Imam privatni život, odličnu djevojku, odnos sa djecom je vrhunski, redovno treniram", rekao je nedavno Slovenac.

U najavi meča sa Spahovićem kazao je da ga se bh. borac sigurno boji i da će mu sve biti jasno u kavezu. Bio je veoma optimističan i na kraju je to i opravdao.

Top Komentari

Hashim_Kuchuk_Hoki
Sad ovaj Spahović nek otvori tik tok nalog, dogovori se fino sa Faćom, Mirzom i ostalim polusvijetom da se ko fol svađaju i lagano nek krene... tu je veća para, a i ne udaraju te ljudi pred svima i ne sramotiš se....
0 0
rossoneri83sa
Cuj nakon samo 3 runde? Koliko ih je još trebalo biti?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi