Spahović se oglasio nakon poraza u trećoj rundi i ponio se gospodski

Slovenac je sinoć ipak bio bolji

Spahović se oglasio nakon poraza u trećoj rundi i ponio se gospodski

Samir Mlaćo

Bh. borac Tomislav Spahović doživio je sinoć težak poraz pred svojom publikom.

Na FNC 14 eventu u Sarajevu bolji od Spahovića bio je slovenski bokser Mirjan Fabjan, a sve se završilo već u trećoj rundi.

Spahović je bio krvav i ostao je na podu, a Slovenac je slavio pobjedu. Istu je i najavljivao, a kasnije je kazao da ga je Allah vratio u život i u meč.

Sada je bh. bokser otkrio kakve je probleme imao u trećoj rundi, ali se ponio i potpuno gospodski. Čestitao je svom protivniku i kazao da je njegova pobjeda zaslužena. Uz to dodao da ovo za njega nije poraz, već lekcija, te da će nastaviti vrijedno raditi u kavezu.

Hvala svima na podršci velikoj. Borba je bila krvava i dobra. Sport je takav, nekad ovako, nekad onako. Dobro me pogodio čisto laktovima gdje mi je napravio posjekotine iz donje pozicije i svaka čast na tome.

Oglasi

"1-2 runda je bila ok, u trećoj rundi sam se jednostavno ugasio. Ostao sam bez goriva, bacao se na leđa da uzmem zraka da siđe dolje u parter za mnom, ali pametan je, nije to napravio, držao se gore jer je vidio svoju priliku i opet svaka čast, nema tu ni isprike ni opravdanja, dečko je pobijedio zasluženo i to je to.

Ja mu čestitam na tome. Nikad poraz, lekcija, idemo dalje, nadam se da ćeš mi pružiti revanš Mirane.

"Borio sam se koliko sam mogao u tom momentu do kraja. Neko bi nakon toliko posjekotina vjerovatno i predao, stao, ali ja nisam, dao sam maksimum koliko sam mogao, ali očito nije bilo dovoljno.

"Idem se oporaviti i u dvoranu raditi, raditi, raditi i vratiti se u kavez", napisao je Spahović na svom Instagram profilu.

Spahović je na vaganju uoči borbe težio 98,8 kg, dok je Miran Fabjan bio nešto teži i pojavio se s 99,4 kilograma.

Na samom sučevaljavanju uoči borbe kazao je publici da će sutra zajedno 'ugasiti' Slovenca, no to se ipak nije desilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi