Trener Badr Harija najavio novu borbu, pa objasnio zašto je Marokanac otišao u noćni klub

Badr Hari povrijeđen

Trener Badr Harija najavio novu borbu, pa objasnio zašto je Marokanac otišao u noćni klub

Edmir Škorić

Badr Hari je doživio tešku povredu u meču protiv Rica Verhoevena, pa je završio u bolnici.

Marokanac je bio blizu da sa trona skine Rica koji već sedam godina vlada teškom kategorijom kickboxa, ali se povrijedio prilikom pokušaja spin-kicka.

Verhoeven je na kraju dobio meč, a Hari je vozilom hitne pomoći otišao u bolnicu. Ustanovljeno je da nema preloma, a operativnim zahvatom bit će sanirana povreda, tako da bi se Marokanac za nekoliko mjeseci vratiti u ring.

Harijev trener Mike Passenier je kazao da će sutra Marokanac obaviti preglede kod specijaliste kako bi se ustanovilo da nije riječ o težoj povredi.

"Sve je išlo po planu do tog nesretnog momenta. Badr je bio u prednosti i ne sumnjam da bi došao do pobjede da se nije povrijedio", kazao je Passenier, pa najavio novu borbu Marokanca i Nizozemca.

"Čim se Badr oporavi, odradićemo neke manje mečeve, a onda može da dođe do treće borbe između njih dvojice. Potreban su jedan drugom, nešto nalik Ajaxu i Feyenoordu", poručio je trener Badr Harija.

Na društvenim mrežama se dosta kritikovao Hari jer je, unatoč povredi, izašao u jedan noćni klub u Rotterdamu. I to je objasnio njegov trener.

"Ti ljudi platili su kartu za događaj s Badrom kao posebnim gostom, tako da jednostavno nismo mogli da otkažemo to druženje. Bio je tamo samo petnaestak minuta, a onda je otišao", objasnio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi