Tyron Woodley u nezanimljivoj borbi slavio protiv Maiaje
Foto: Twitter

Amerikanac odbranio pojas u welter kategoriji

Tyron Woodley u nezanimljivoj borbi slavio protiv Maiaje

Teme:

Demian Maia, višestruki svjetski jiu-jitsu prvak, je protiv Tyrona Woodleyja pokušao doći do šampionskog pojasa u welter kategoriji. Ipak Woodley je, na UFC-u 214 uspio, slaviti jednoglasnom odlukom sudaca i odbraniti pojas.

Maia je od samog početka meča pokušavao preseliti borbu na parter, ipak Woodley je uglavnom bio uspješan u izbjegavanju Maiju rušenja, a uspijevao je zadati i pokoji dobar udarac, pa je prva runda završena u njegovu korist, 10:9.

Woodley nešto agresivnije počinje drugu rundu i zadaje svom protivniku snažan udarac koji ga šalje na pod. Međutim, umjesto da napadne "ranjenog" Maiju, Woodley mu dopušta da ustane. Maia potom pogađa Woodleyja lijevim direktom, a potom nekoliko puta pokušava srušiti Amerikanca. Ipak, to mu ne polazi za rukom, a Woodley ga pogađa s nekoliko snažnih udaraca, pa i druga runda pripada aktuelnom prvaku, po bodovima 10:9.

Treća runda donosi sličan scenariji, Maia pokušava s rušenjima koja Woodley izbjegava, a ni jedan borac nije posebno agresivan. Ova runda završava neriješeno 10:10, a i naredne dvije runde protiču na isti način i završavaju istim rezultatom, a nezanimljivu izvedbu ova dva borca, u petoj rundi, publika "nagrađuje" povicima: "Dosadno, dosadno..."

Na kraju je Woodley slavio jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 49-46, 49-46).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi