Fury šokirao vozilom koje vozi, objavio je i fotografije: "Kod mene nikad nije bilo do novca"

Nokautirao Dilliana Whyeta

Fury šokirao vozilom koje vozi, objavio je i fotografije: "Kod mene nikad nije bilo do novca"

Admin Čaušević

Nokautiranje Dilliana Whytea je bila posljednja borba, a ujedno i pobjeda Tysona Furyja u karijeri.

Nakon pobjede protiv Whytea Fury je najavio odlazak u penziju te je tom odlukom iznenadio mnoge, ali kako stvari stoje nema namjeru mijenjati mišljenje.

Pobjeda nad ljutim rivalom je najboljem teškašu donijela nevjerovatno zaradu od 25 miliona eura. Međutim, kako ističe nikad mu nije bilo do novca.

"Dosta se novca zaradi, ali za mene, ja sam došao iz ničega. Nikad nije bilo do novca, ja nisam osoba od novca."

Nakon toga je Fury otkrio da vozi vozilo Passat iz 2007. godine iako se njegov bogatstvo procjenjuje na iznose između 120 i 150 miliona eura. Pojavile su se i fotografije kao dokaz.

Oglasi

"Pa ja se vozim u Passatu iz 2007. godine. Nije me briga za onim što imam. Kod mene nikad nije bilo do novca."

"Znam dosta ljudi koji imaju novac, mnogo novca, ali niko od njih nije sretan. Znam da novac ne može kupiti sreću. Nije ni do pojasa, ni do naslijeđa kojeg ostavljam."

"Sve što želim je pobjea. Novac na stranu. Novac je lijep, odličan je. Odlično je biti plaćen za ono što radiš. Uživao sam u boksu, bio sam dobar i plaćen sam za to", kazao je Fury.

Fury je na veliku scenu došao 2015. godine kada je prekinuo vladavinu čuvenog Vladimira Klička. Ipak, nakon toga je proživio strašan period u životu. Drogirao se, svakodnevno je pio i činilo se kako je njegova karijera završena.

On je prije nekoliko godina otkrio šta mu se dešavalo tokom perioda u kojem je bio potpuno van boksa i u danima kada su mu droga i alkohol bili jedini prijatelji.

"Lumpovao sam po cijelu noć, pio sam, drogirao se. Samo sam želio umrijeti i da odem na zabavan način. Međutim, kada se otrijeznite padnete u još veću depresiju. Bio sam izgubljen, nisam znao šta radim", rekao je Fury.

Srećom, britanski bokser je uspio da pobijedi depresiju. Vratio se 2018. godine u ring i ispisao je ponovo historiju svjetskog boksa.

Čuveni bokser je u karijeri odradio 33 borbe. Njih 32 je dobio, a mnogi vjeruju da je slavio i u 33. protiv Deontaya Wildera koja je na kraju bodovana neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi