Takmičili se ko ima jači udarac, a onda je Tyson Fury odlučio da udari boks mašinu

I to slabijom lijevom rukom

Takmičili se ko ima jači udarac, a onda je Tyson Fury odlučio da udari boks mašinu

Endin Čaušević

WBC šampion teške kategorije Tyson Fury ponovo se vraća u ring i to u borbi godine protiv Anthonyja Josue.

Prije nekoliko dana potvrđeno je da su Fury i Joshua dogovorili meč i pristali na uslove koje im se nude, a jasno je da će to biti vjerovatno najveći spektakl u ovoj godini.

Borba britanskih boksera će biti održana 3. decembra i oba borca već sada lagano počinju s pripremama za ovaj spektakl.

To su pokazali iz tima Tysona Furyja kada su objavili video na društvenim mrežama i pokazali su kakav "projektil" ovaj bokser ima u svojim rukama.

Naime, oni su se takmičili na boks mašini ko ima najjači udarac, a da bi to bilo zabavnije Fury je odlučio da koristi lijevu ruku iako je dešnjak.

Međutim, i pored toga što je Britanac koristio "slabiju" ruku uspio je da pobijedi svoju konkurenciju i pokaže da i u lijevoj ruci ima pravi top.

Oglasi

Fury je na kraju sovjim udarcem došao čak do brojke 993 što je nemoguća misija i za većinu onih koji udaraju svojom jačom rukom.

Jedan od članova Furyjevog tima je prije toga postavio rekord udarcem jačine 991, ali je Fury na krjau uspio da ga pretekne i pobijedi, te su sve to na kraju oni objavili na društvenim mrežama.

[twitter]https://twitter.com/FreeBetsDotCom/status/1570745027588132864[/twitter]

Uslovi oko borbe su prihvaćeni prije sedam dana, ali je trenutno sve obustavljeno zbog smrti Kraljice Elizabethe II, no očekuje se da će se sve finalizirati u narednim sedmicama.

Tako će 60 posto zarade pripasti Tysonu Furyju od borbe, dok će Joshua dobiti 40 posto od borbe za koju se vjeruje da će ući u historiji boksa u Velikoj Britaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi