Tyson Fury zatražio nestvarnu cifru za borbu s Usykom: "Ja njemu trebam, on meni ne"
Foto - EPA

Kralj Cigana se oglasio

Tyson Fury zatražio nestvarnu cifru za borbu s Usykom: "Ja njemu trebam, on meni ne"

M. Šljivak

Oleksandr Usyk je proteklog vikenda pobijedio Anthonyja Joshuu u Saudijskoj Arabiji i odbranio je naslove teškaškog prvaka svijeta po verzijama IBF, IBO, WBA i WBO te je uzeo pojas Ring magazina koji je ostao upražnjen odlaskom Tysona Furyja u penziju.

Usyk je tako postao vlasnik svih pojaseva osim onog WBC organizacije kojeg drži Fury i koji još uvijek zvanično nije upražnjen, iako je se Kralj Cigana odlučio penzionisati od boksa.

Ukrajinac je odmah nakon Joshue zatražio meč s Furyjem. Vjeruje kako se nije penzionisao i da će ga njegova pobjeda vratiti u ring.

"Siguran sam da se Fury nije penzionisao. Uvjeren sam da želi borbu sa mnom kao i ja s njim. Ako se ne budem borio s njim, neću se više ni boriti", rekao je nakon meča Usyk.

Promotor Tysona Furyja Frank Warren zagrijan je za organizaciju meča za apsolutnog prvaka svijeta. Želja mu je da se on desi u decembru, ali je Kralj Cigana postavio nevjerovatan uslov za povratak u ring.

On za borbu s Usykom želi cifru od 500 miliona dolara i jasno je poručio da ga bez tog iznosa ne zovu.

Oglasi

"Ta borba za mene je čisto zbog novca. Ja sam sretno penzionisan i imam gomilu novca. Da bih se borio mora to biti najveća isplata u historiji. Floyd Mayweather je za borbu s Mannyjem Pacquiaom dobio 400 miliona dolara. Ja želim 500 miliona za borbu s Usykom", rekao je Fury.

Ne cijeni Fury previše Usyka. Tvrdi da bi ga lagano pobijedio.

"Ne spada u najveće ikad. Pobijedio bih ga sa sedmicu dana priprema. On je borac za srednje kategorije. Razvalio bih ga. Lagana borba za mene", ističe Fury i nastavlja.

"Ovaj Alex Oosk (namjerno ne izgovara pravo ime), njemu treba legendarni Kralj Cigana, a on meni ne. Ja sam svoje uradio, legenda sam i potreban sam mu jer je on stranac čije ime niko ne može izgovoriti", tvrdi legendarni šampion.

Oglasi

Nema Fury visoko mišljenje ni o Anthonyju Joshui. Tvrdi da je protiv Usyka pokazao da ne spada u vrh.

"Nisam ja kriv što ga je čovjek isprebijao i to dvaput zaredom. Ne moram ja s tim živjeti. Čak ne moram živjeti ni s činjenicom da me je taj 'srednjaš' prozvao".

"Jedini istinski teškaš iz Velike Britanije sam ja. Pokušali su me pratiti, ali su poraženi na najvišem nivou. Nije ovo nepoštovanje Joshue, on ima omjer 24-3, ali u vrhunskom boksu to ne može sakriti", poručio je Fury.

Britanski bokser povukao se s omjerom 32-0-1, a jedini neriješen meč imao je protiv Deontaya Wildera gdje su posljednjim sekundama borbe podigao iz strašnog nokauta.

Posljednji meč odradio je u aprilu ove godine kada je na Wembleyu pobijedio Dilliana Whytea nokautom u šestoj rundi.

Top Komentari

makelele
Ako je ona mrvica od covjeka dobio 400 miliona za borbu pilićara od 60-70 kila, onda grdosija poput Furya moze 500 miliona dobit komotno.
7 0
King_Kenny
...hahaha to legendo samo ih j*bi,nek plate ako hoce da gledaju pravog sampiona...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi