Tyson Fury za sedam minuta zaradio vrtoglavu cifru

WWE ga je debelo platio

Tyson Fury za sedam minuta zaradio vrtoglavu cifru

Midhat Šljivak

Linealni šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury odradio je meč u WWE federaciji, odnosno među popularnim kečerima.

Fury je u Saudijskoj Arabiji za protivnika imao Brauna Strowmana, te je slavio pobjedu nakon nešto više od sedam minuta borbe.

Pogodio je Fury Strowmana dok je bio na konopcima i ovaj nije uspio da se vrati u ring nakon sudijskog odbrojavanja i Kralj cigana je upisao trijumf.

A svoje pojavljivanje u WWE je skupo naplatio. Američki mediji tvrde da je za sedam minuta Fury zaradio čak 15 miliona dolara, pa se njemu ovaj izlet itekako isplatio.

Nema dileme da je britanski bokser sada mnogo poznatiji u Sjedinjenim Američkim Državama. Napravio je pravi marketinški potez i to će mu sasvim sigurno u budućnosti donijeti još više novca.

Sada će se Fury okrenuti onom što najbolje radi - boksu. Tamo ga čeka novi izazov zvani Deontay Wilder sa kojim će u ring 22. februara naredne godine u borbi za WBC naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi