Tyson Fury planira MMA borbu do kraja godine - ako ne bude zauzet

Britanski bokser otvoren za nove stvari

Tyson Fury planira MMA borbu do kraja godine - ako ne bude zauzet

Britanski teškaš Tyson Fury se već dobro snašao među "kečerima". Karizmatični bokser je napravio odličan marketinški i poslovni potez s obzirom da će zaraditi ogroman novac za jedan WWE meč, protiv Brauna Strowmana u Saudijskoj Arabiji.

Sada je 31-godišnjak najavio i moguću karijeru u MMA (ili barem meč) dok je govorio o ponudi koju je u prošlosti dobio od prvog čovjeka UFC-a Dane Whitea.

Čini se da je Fury otvoren za mogućnost da se ubrzo okuša u MMA, pod jednim jednostavnim uslovom - da ne bude previše zauzet ostalim stvarima.

"Da li bih volio isprobati MMA? Sigurno. Možda ću imati MMA bordu prije Božića, ako ne budem zauzet", izjavio je Fury za GiveMeSport.

"Imao sam ponudu od Dane Whitea prije par godina, da se borim protiv Caina Velasqueza, 2012. ili 2013. godine. Ali nije bilo dovoljno novca, tako da nisam ni razmišljao o tome", nastavio je Fury, pa dodao:

"Ali, planiram imati MMA borbu ove godine. Ne u UFC-u, ali MMA borbu. Tako da ću pokušati pronaći žrtvu".

Fury je poručio da bi bio sretan da se okuša protiv nekog od "velikih momaka" iz UFC-a, ali isključio mogućnost borbe sa Conorom McGregorom.

"Vjerujem da ih mogu udariti prije nego što oni udare mene. Sa tim malim rukavicama i uz činjenicu da nemaju nikakve odbrane, bio bi to kraj priče", smatra Fury.

"Da li bih ušao u oktagon sa Conorom McGregorom? Da li ste ludi? Znate li koliki je on, a koliki sam ja. Mislim da to ne bi baš bilo pošteno", poručio je britanski bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi