Tyson umalo ubio protivnika jer je pred meč pušio marihuanu i šmrkao kokain, a onda varao na dopingu

Prije 20 godina Iron Mike je bio čovjek od skandala

Tyson umalo ubio protivnika jer je pred meč pušio marihuanu i šmrkao kokain, a onda varao na dopingu

E. Čaušević

Legendarni američki bokser Mike Tyson ne prestaje šokirati sportsku javnost otkrivanjem detalja iz njegove karijere.

Za mnoge ljubitelje boksa Tyson je jedan od najboljih boksera koji se pojavio ikada, ali zbog čestih skandala van ringa, ali i u ringu nikada nije ostvario sve ono što je realno mogao.

Tyson je u svojoj karijeri prošao zaista sve. Od boravka u zatvoru, pa do titule svjetskog prvaka. Karijeru je završio prije skoro 20 godina, te tek prije nekoliko mjeseci ponovo je počeo trenirati kako bi skinuo višak kilograma i vratio se u formu.

Iron Mike je u svom intervjuu pričao jučer o meču protiv Loua Savaresea koji se održao u Hampdenu u junu 2000. godine. Tyson je šokirao sve izjavom da je nekoliko trenutaka prije ulaska u ring pušio marihuanu, te šmrkao kokain.

Ovaj meč trajao je svega 38 sekundi jer je Tyson uspio da nokautira svog protivnika već u prvoj rundi. Mnogi su bili oduševljeni njegovom snagom, ali i nevjerovatnom energijom koju je imao. No, čini se da su opojne droge bile zaslužne za barem jedan dio svega toga.

Tyson je nakon nokauta nastavio udarati svog protivnika i nije uopšte slušao sudiju koji ga je pokušao zaustaviti. Zbog toga je Iron Mike kažnjen sa 150.000 dolara. Doktori su poručili da je mogao ubiti Savaresea da ga na vrijeme nisu uspjeli zaustaviti, te su ga tada prozvali "životinjom".

"To su bila luda vremena. Prije nego što sam izašao u dvoranu i ušao u taj ring u svlačionici smo pušili marihuanu i šmrkali kokain. Bio sam nevjerovatno nabrijan za meč. Nokautirao sam ga i nastavio udarati jer nisam čuo sudiju. Kasnije smo išli na doping testiranje, ali smo već imali spremni čist uzorak urina i niko nije mogao ni znati da sam bio drogiran", rekao je Tyson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti