Tysonu ponuđeno milion dolara za meč s ragbi legendom

Ponuđen mu ugovor

Tysonu ponuđeno milion dolara za meč s ragbi legendom

Midhat Šljivak

Mikeu Tysonu ponuđeno je milion dolara za boks meč protiv ragbi legende Sonnyja Billa Williamsa.

Iron Mike se vratio treninzima i najavio je kako želi da se bori u egzibijskim mečevima u humanitarne svrhe. Odmah je dobio i prvu ponudu da se bori u meču protiv ragbi legende Williamsa.

Williams je odradio sedam profesionalnih borbi i svih sedam je dobio, a interesantno da je za WBA Internacionalni pojas 2013. godine pobijedio čuvenog Francoisa Bothu s kojim je Tyson bio u ringu.

Ipak, nakon 2015. godine se nije pojavljivao u ringu, nastavio je s ragbijem, no sada bi protiv Tysona mogao da se vrati u egzibicijskom meču.

Promotor Braian Amatruda ponudio je Tysonu borbu s Williamsom ili Barryjem Hallom, te Paulom Gallenom.

"Održao bih meč u Melbroune Areni gdje možemo imati više od 10.000 gledalaca ili u Princes Parku sa preko 30.000 gledalaca", rekao je on i nastavio je:

"Možda ima 53 godine, ali je još uvijek veliko imena i svi ti momci bi rado uskočili u ring s njim. Kontaktirao sam menadžera Maxa Marksona i ponudio Tysonu milion dolara. On ga je doveo u Australiju 2012. godine i glavna stvar je sada da dobije vizu", rekao je Amatruda.

Tyson je posljednji meč imao 2005. godine, a godinu dana kasnije po posljednji put bio u ringu u egzibiciji s Coreyjem Sandersom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi