"Kada sam vidio da Tysonova desnica ide prema meni život mi je proletio pred očima"

Cordeiro trenira Iron Mikea

"Kada sam vidio da Tysonova desnica ide prema meni život mi je proletio pred očima"

Endin Čaušević

Legendarni američki bokser Mike Tyson oduševio je sportsku javnost kada je nedavno objavio video na kojem trenira.

Tyson više od deset godina uopšte nije trenirao boks, ali ljubav prema ovom sportu je očito jača od svega. On se vratio treninzima i poručio je da mu je želja da boksuje barem nekoliko humanitarnih mečeva.

Iron Mike je objavio video treninga koji je mnoge ostavio bez teksta jer su vidjeli da je i dalje prava zvijer. Nakon što je video postao viralan oglasio se i Rafael Cordeiro koji je držao fokusere dok je Tyson udarao u njih.

Cordeiro inače radi s MMA borcima, a prethodnih sedmica trenira s Tysonom, te se trening većinom bazira na kondiciji i udaranjem u fokusere i vreću. No, iskusni trener poručio je da mu nije bilo baš jednostavno na prvom treningu.

"Nisam znao šta da očekujem jer on skoro deset godina nije trenirao boks i nisam znao šta ću vidjeti. Bio sam iznenađen jer sam vidio Mikea s istom brzinom i snagom koju je imao s 21 ili 22 godine. Kada prvi put vidio da desnica ide prema meni život mi je proletio pred očima. Vidio sam suprugu, kćerke, psa...", poručio je Cordeiro.

On je dodao da je Tyson i dalje u odličnoj snazi iako ima 53 godine. Treninzi traju između 60 i 90 minuta, a Cordeiro vjeruje da bi se Mike čak mogao vratiti boksu.

"Ne šalim se, za šest mjeseci mogao bi se uspješno vratiti boksu. Ne znam da li mu je to cilj, ali ako bude želio bit će sigurno 100% spreman. Iako ima 53 godine kada je fokusiran u ringu kao da mu se tijelo mijenja. Nevjerovatan je".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi