U Dagestanu je sve proključalo nakon što je Khabib "ugušio" Conora McGregora

Veliko slavlje zbog pobjede Nurmagomedova

U Dagestanu je sve proključalo nakon što je Khabib "ugušio" Conora McGregora

Midhat Šljivak

Priča dana u svijetu sporta je pobjeda Khabiba Nurmagomedova nad Conorom McGregorom na UFC 229 eventu u Las Vegasu.

Čudesni Dagestanac je demolirao "The Notoriusa" i završio ga je gušenjem u četvrtoj rundi, a zatim je preskočio okagon i krenuo je u obračun sa McGregorovim trenerom Dylanom Dennisom u publici.

Khabiba su na kraju uspjeli smiriti i ispraćen je van dvorane i mogao je proslaviti 27 pobjedu u karijeri u kojoj još uvijek ne zna za poraz (27-0).

Veliku podršku Nurmagomedov ima u rodnom Dagestanu. Grad Makhachkala sinoć nije spavao. Organizivano je javno slavlje, a kada je Khabib završio Conora nastala je apsolutna erupcija oduševljenja.

Ovako je sve izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi