"U najboljim danima niko nema šanse sa Tysonom, on je najveća zvijer koja je ušla u ring"

Poznati stručnjak tvrdi

"U najboljim danima niko nema šanse sa Tysonom, on je najveća zvijer koja je ušla u ring"

Midhat Šljivak

Izjava poznatog bokserskog stručnjaka Teddyja Atlasa kako legendarni Mike Tyson nije veliki bokser privukla je veliku pažnju medija širom svijeta.

On je u izjavi istakao da Mike jeste veliki udarač, ali da je izgubio svaki važniji meč u karijeri.

"Je li Tyson bio jedan od najvećih udarača svih vremena? Jeste. Je li mogao dobo udarati sa svih strana i s obje ruke? Jeste. Je li bio veliki nokauter? Jeste. Ipak, pored svega toga on nije bio veliki bokser", rekao je Atlas, te je dodao:

"Tyson je doslovno prolazio kroz protivnike, ali nijedan od njih nije imao pravi otpor. Pet puta je ušao u pravi obračun, pet puta je pao na tom ispitu", rekao je Atlas.

Gostujući u emisiji Podcast Inkubator selektor bokserske reprezentacije Hrvatske i poznati bokserski trener Leonard Pijetraj tvrdi da je Atlas isfrustriran zbog ranijih sukoba sa Tysonom i da je bez sumnje Mike najbolji koji se ikad pojavio.

"U najboljim danima niko nema šanse sa Mikeom Tysonom. On je najbolji bokser svih vremena, a Muhammad Ali je najveći svih vremena i kraj. Svi ostali su tu oko njih, ali Tyson je najveća zvijer koja je ušla u ring i to znaju svi koji su ikad išli u ring sa njim. Boljeg boksera nije bilo", rekao je Pijetraj.

"Atlas je isfrustriran jer mu je Tyson rođaku "primio" za dupe, a ovaj je došao sa pištoljem kojeg mu je stavio na glavu. Ništa pametno nije uradio, osim što je ispao idiot", rekao je Pijetraj.

Tyson je karijeru završio sa 50 pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi