Udruženje za zaštitu životinja reagovalo zbog Khabibovog hrvanja sa medvjedom

Snimak je tek sad došao do njih

Udruženje za zaštitu životinja reagovalo zbog Khabibovog hrvanja sa medvjedom

Midhat Šljivak

Organizacija za zaštitu životinja PETA prozvala je UFC i šampiona Khabiba Nurmagomedova zbog lošeg odnosa prema medvjedu.

Na internetu već nekoliko godina kruži snimak kako se Khabib kao dječak hrva s medvjedom, a prije nekoliko mjeseci Dagestanac je objavio novi susret sa 'starim prijateljem'.

Izgleda da je do ljudi iz jedne od najvećih organizacija za zaštitu životinja tek sada došao snimak Khabiba i medvjeda, pa su odlučili reagovati.

Javno su prozvali UFC i Khabiba i zatražili su da UFC razmisli o odnosu sa Khabibom.

"PETA smatra kako bi UFC trebao razmisliti o svom odnosu sa gospodinom Nurmagedovim sve dok on ne pokaže kako je promijenio svoje ponašanje i kako je počeo životinjama ukazivati poštovanje kakvo zaslužuju. Hrvanje sa medvjedom je odvratno ponašanje koje pokazuje kako on ne shvata i ne uvažava životinje. Gospodinu Nurmagomedovu preporučujemo da se drži hrvanja s ljudima", saopšteno je iz PETA-e.

Top Komentari

Azarderr
Bolje da se medo bavi sportom nego da se drogira ???
8 0
Bhf
Pizda im materina sto ne opominju japance za ubistva delifina i kitova.Nadju da seru na neke stvari koje ni oni sami ne razumiju.Da je nanosio neke povrede zivotinji pa ok ali ovako?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi