Spektakl u Abu Dhabiju: Povratak čečenske mašine i izazov karijere za Khabibovog nasljednika

UFC 267

Spektakl u Abu Dhabiju: Povratak čečenske mašine i izazov karijere za Khabibovog nasljednika

Midhat Šljivak

UFC će ovog vikenda održati zaista spektakularan event u Abu Dhabiju.

Ujedinjeni Arapski Emirati domaćini su UFC 267 eventa na kojem je glavna borba večeri duel za prvaka poluteške kategorije između šampiona Jana Blachowicza i Glovera Teixeire.

Za privremeni pojas bantam kategorije borit će se Petr Yan i Cory Sandhagen, no i ostali mečevi privlače veliku pažnju.

Povratak u oktagon nakon više od godinu dana pauze imat će čečenska zvijer Khamzat Chimaev.

Neporaženi Chimaev odradit će prvi meč nakon ozbiljnih problema sa koronavirusom, a proitvnik mu je neugodni kineski borac Li Jingliang (18-6).

Na sučeljavanju je bilo uzbudljivo. Khamzat nije skidao pogled sa protivnika i naravno da silno želi napraviti novi nokaut kojim bi se vratio u priču oko borbe za titulu.

Oglasi

U oktagon ulazi i Khabibov nasljednik Islam Makhachev. Khabib će biti u uglu svom velikom prijatelju koji ima izazov karijere protiv Dana Hookera.

Hooker je jedini imao hrabrosti da se suoči sa dagestanskom mašinom (20-1), iako je posljednju borbu imao samo prije mjesec dana.

U glavnom programu još ćemo gledati mečeve Magomed Ankalaev - Volkan Oezdemir i Alexander Volkov - Marcin Tybura.

Top Komentari

Eduard
Kako je lijepo vidjeti stalozene i pismene muslimanske borce. Nema tenzija, nema cirkusa. Vjera je cudo, svaka im cast
8 1
Salgijica
Odlican event. Puno dobrih borbi... nadam se da ce ovog chimaeva li isprebijat jer je covjek uzasno arogantan. S druge strane Blahowitcz je pravi sportista iako su mu doveli vec veterana Texeiru...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi