"Javili su mi da se Islam bori sa mnom i da se Khabib vraća nakon toga da osveti brata"

Rafael dos Anjos naredni izazov Makhachevu

"Javili su mi da se Islam bori sa mnom i da se Khabib vraća nakon toga da osveti brata"

M. Šljivak

Brazilski borac Rafel dos Anjos (36) vjerovatno je naredni rival dagestanskom borcu Islamu Makhachevu.

Khabibov učenik sa lakoćom se obračunava sa konkurencijom u UFC-u, a naredni korak je borba sa nekim velikim imenom.

To će po svemu sudeći biti nekadašnji prvak Dos Anjos, koji je na Twitteru napisao da mu slijedi borba sa Islamom, a zatim i sa Khabibom Nurmagomedovim.

"Upravo su mu javili iz UFC-a da je Islam prihvatio borbu sa mnom 30. oktobra na pet rundi u Abu Dhabiju i da se Khabib vraća iz mirovine kako bi osvetio bratov poraz nakon toga", napisao je Dos Aanjos.

Ipak, za drugi dio posta u kojem se spominje Khabib ne treba biti previše optimističan jer je The Eagle jasno poručio da se nema namjeru vraćati.

Khabib je sada posvećen radu sa svojim učenicima. Islam je prioritet u ovom trenutku i njemu se gradi put ka mjestu šampiona lake kategorije.

Na tom putu novi izazov će po svemu biti 36-godišnji Rafael dos Anjos i vidjet ćemo kako će se stvari za Makhacheva u budućnosti razvijati.

Treba svakako istaći da je Khabib 2014. godine pobijedio Brazilca koji je nakon toga uspio da osvoji pojas.

Top Komentari

King_Kenny
...jesu li tebi javili da te Khabib vec jednom olesio ko konja?...ocito se toga ne sjecas od silnih batina i lomljenja kostiju,neka ti daju snimak da malo osvjezis pamcenje...a sad ce i ovaj njegov ucenik da te malo islamizira.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi