Protiv koga će Miočić braniti titulu? Veliki rival priložio dokaz
Foto: Screenshot

Protiv koga će Miočić braniti titulu? Veliki rival priložio dokaz

Vrlo brzo se rasplamsala priča oko UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji. Isti je trenutno u vlasništvu Stipe Miočića, a borac iz Ohaja bi ga uskoro trebao braniti.

Poteglo se pitanje ko će biti izazivač, a sada sve vodi ka tome da će to biti Daniel Cormier, bivši prvak u teškoj kategoriji.

Prvo je Dana White "potvrdio" da će Cormier na megdan Miočiću, a sada stiže i "dokaz".

Daniel Cormier je sada na Twitteru objavio "dokaz" da je borba dogovorena. Istina, on je objavio svoj digitalni potpis, mada je sakrio dokument pa se ne može sa sigurnišću tvrditi da je riječ o ugovorenom dvoboju sa Miočićem.

Ako se zaista Miočić i Cormier "sukobe" za pojas, to će biti njihova treća borba.

Podsjetimo, Miočić je na ljeto 2018. godine izgubio pojas kada ga je nokautirao upravo Cormier. Ipak, samo godinu dana kasnije Miočić je uzvratio Cormieru i vratio pojas u svoje vlasništvo.

Borba za pojas u teškoj kategoriji bi trebala biti oproštajna u UFC-u za 41-godišnjeg Cormiera.

Top Komentari

ryan.giggs
Znači lupetate?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi