UFC potvrdio: Sprema se i treća borba Cormiera i Miočića

Nastavak međusobnih duela

UFC potvrdio: Sprema se i treća borba Cormiera i Miočića

Daniel Cormier i Stipe Miočić će odradit i treću borbu, potvrdio je predsjednik UFC-a Danma White.

Podsjetimo, Miočić je prije nekoliko sedmica porazio Cormiera u revanšu za titulu teške kategorije, ali popularni DC će dobiti šansu da ponovo vrati titulu u svoje vlasništvo.

Dana je to potvrdio gostujući u jednoj emisiji:

"Stipe je dobio puno udaraca prošlu borbu i još uvijek se oporavlja. Ima puno ožiljaka. Kad bude skroz spreman, dogovorit ćemo treću borbu protiv Cormiera, sve ovisi o njemu i njegovom zdravlju", kazao je Dana White.

Razočarani su nakon cijele priče ostali borci poput Francisa Ngannoua ili Juniora Dos Santosa koji su se možda nadali da će u dogledno vrijeme dobiti šansu da se bore za titulu.

Ipak, očito je da je Cormier zaslužio još jednu priliku obzirom na sve što je uradio za ovu organizaciju, a također je to i jedini način za Danu da ga zadrži u UFC-u obzirom da bi on bez nove borbe za titulu vjerovatno otišao u penziju.

Vjeruje se kako će treća borba između Miočića i Cormiera biti održana 2020. godine.

Top Komentari

Vildan
Kako crni JDS nije ni blizu borbe za titulu. Nije tesko proguglati njegov niz poraza u zadnjim borbama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti