Minijaturna Kineskinja kao od šale podigla čuvenog teškaša: "Odjednom sam se našao u zraku"
Foto - Screenshot

Zhang Weili šokirala Ngannoua

Minijaturna Kineskinja kao od šale podigla čuvenog teškaša: "Odjednom sam se našao u zraku"

M. Šljivak

UFC borkinja iz Kine Zhang Weili (33) visoka je samo 163 centimetra i teška je oko 50-ak kilograma, no to je nije spriječilo da kao od šale podigne u zrak čuvenog teškaša Francisa Ngannoua teškog više od 130 kilograma.

Zhang Weili (33) jedna je od najboljih UFC borkinja strawweight divizije i nekadašnja je šampionka ove divizije.

Ova 33-godišnjakinja na jednom od treninga je pokazala zavidnu snagu jer je bez ikakvih problema podigla UFC šampiona teške kategorije Francisa Ngannoua.

Kamerunska zvijer ima više od 130 kilograma. Ipak, to Zhang nije smetalo i UFC šampion je tokom jednog treninga završio u zraku.

Ni on sam nije mogao da vjeruje šta se desilo. Istakao je kako ga je kineska borkinja poprilično iznenadila onim što je napravila.

"Ne mogu da vjerujem da me je upravo pokupila kao da nemam 130 kilograma", napisao je Ngannou na Twitteru i dodao je:

Oglasi

"Nisam želio da to uradi jer sam se plašio da ne povrijedi leđa. Pokušao sam joj objasniti, ali sam se iznenada našao u zraku. Njena snaga je nevjerovatna", rekao je Ngannou.

Zhang Weili je pokazala zavidnu spremnost za meč protiv Carle Esparze 12. novembra u New Yorku. Esparza je odlična hrvačica, ali Zhang je očigledno odradila pravi trening kamp.

Mnogi vjeruju da će upravo ona ubrzo biti na tronu ove kategorije. Za to će imati šansu već 12. novembra kada će ponovo napasti pojas.

Ova iskusna borkinja je u profesionalnoj karijeri odradila ukupno 25 borbi. Ima učinak od 22 pobjede i tri poraza, od čega su dva od Rose Namajunas u borbi za pojas.

S druge strane Francis Ngannou je već dugo vremena van oktagona zbog operacije koljena koju je imao, ali još uvijek drži pojas UFC šampiona teške kategorije.

Kamerunska mašina poznat je kao strašan nokauter, a pojas je uzeo u martu 2021. godine kada je u Las Vegasu u drugoj rundi nokautirao legendarnog Stipu Miočića.

Ngannou je potom imao jednu odbranu pojasa. Pobijedio je Ciryla Ganea jednoglasnom odlukom sudija, prvom u karijeri, a potom je otišao pod nož zbog povrede koljena i ne zna se kada bi se mogao vratiti.

Francis Ngannou je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 17 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi