Joshui stiglo upozorenje: Imaš 30 dana da dogovoriš meč...

WBO traži meč protiv Usyka

Joshui stiglo upozorenje: Imaš 30 dana da dogovoriš meč...

Midhat Šljivak

Anthony Joshua morat će u narednih 30 dana da dogovori meč protiv ukrajinske mašine Oleksandra Usyka, službenog izazivača po WBO verziji.

WBO organizacija zvanično je naredila timu Joshua da u narednih 30 dana dogovore meč sa Usykom ili će mu biti oduzet pojas.

"WBO komitet zvanično naređuje da se započnu pregovori sa obaveznim izazivačem. Molimo vas da u narednih 30 dana dostavite informacije o dogovoru meča. Ako se dogovor ne postigne, morat ćemo postupati po pravilima organizacije", saošteno je.

A pravila organizacije su jasna. Ako Joshua ne bude branio pojas protiv Usyka, on će mu biti oduzet, a borba bi se trebala organizovati do 4. juna.

Usyk je titulu obaveznog izazivača dobio nakon što je prešao u tešku kategoriju iz cruisera, gdje je počistio kompletnu kategoriju.

Ukrajinska mašina je bez dileme velika opasnost po Britanca. Mnogi vjeruju da je upravo on čovjek koji će srušiti Joshuu, jer njegov stil nikako ne odgovara AJ-ju.

Oleksandr Uysk je u debiju u teškoj kategoriji savladao Chazza Witherspoona prekidom us edmoj rundi, a u karijeri je na omjeru od 17-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi