Umro otac Khabiba Nurmagomedova

Tužne vijesti iz Rusije

Umro otac Khabiba Nurmagomedova

Russian Times danas donosi tužne vijesti. Abdulmanap Nurmagomedov, otac sjajnog UFC borca Khabiba Nurmagomedova je preminuo u Moskvi, u 58. godini života.

Kako prenose Rusiki mediji, Nurmagomedov je preminuo u Moskvi od komplikacija sa srcem vezanih i za koronavirus.

Abdulmanap Nurmagomedov je još u aprilu imao problema sa disanjem i plućima. Tada je iz rodnog Dagestana prebačen u Moskvu gdje je utvrđeno da je pozitivan na novi koronavirus.

Nedugo nakon prebacivanja u Moskvu došlo je do komplikacija, Abdulmanap je doživio srčani udar, pa je potom stavljen u umjetnu komu.

Za sada se piše da je Abdulmanap preminuo zbog komplikacija vezanih za srčane probleme i koronavirus.

Abdulmanap Nurmagomedov je čitav život posvetio borilačkim vještinama, posebno hrvanju i ruskoj borilačkoj vještini sambo. Bio je prvi i najvažniji trener svog sina, Khabiba Nurmagomedova.

Promo

Top Komentari

kaskada24
Da mu se Bog smiluje! Jedan on težih trenutaka života našeg Khabiba! Izdrži dobri čovječe!
18 0
.....
Da mu Allah podari Dzennet
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi