Usman je posebna 'zvijer' iz porodice Nurmagomedov
Foto - Screenshot

Nova ekspresna pobjeda

Usman je posebna 'zvijer' iz porodice Nurmagomedov

Midhat Šljivak

Usman Nurmagomedov stigao je do 15. pobjede u MMA karijeri ekspresnom pobjedom nad Chrisom Gonzalezom.

Bratić Khabiba Nurmagomedova pokazao je još jednom da ga ne smatraju uzalud najvećom mašinom u porodici. Gonzalez je završen već u prvoj rundi giljotinom i postao je nova žrtva 24-godišnjeg Dagestanca.

Usman je sada na omjeru 15-0. Ovo mu je četvrta pobjeda u Bellatoru i sigurno je da ćemo ga uskoro gledati kako napada titulu lake kategorije.

"Želim napad na titulu poručio", je Usman nakon ove borbe.

Oglasi

Trenutni vlasnik pojasa lake kategorije je Brazilac Patricky Pitbull (24-10), a osvojio ju je u novembru prošle godine pobjedom nad Peterom Queallyjem.

"Vjerujte mi, on je ubica, bolji je i od Khabiba"

Poznati Menadžer Ali Abdelaziz tvrdi da je Usman apsolutni ubica u oktagonu.

"Momak na kojeg niko ne obraća pažnju, a trebali bi je Usman Nurmagomedov - Khabibov rođak", rekao je Abdelaziz prije nekoliko godina za MMA Asia i nastavio je:

"Apsolutni je ubica. Specijalist je za Muay Thai i Khabibov je rođak, ako me razumijete? Ako imate imalo Khabibove krvi, znate dobro hrvati", smatra poznati menadžer, ali se nije zaustavio na ovim riječima.

"Vjerujte mi da je bolja verzija Khabiba. Ubica, pravi ubica. Sve ima, udaračku tehniku, grappling, jiu-jitsu, dobro izgleda i kombinacija je Khabiba, Jona Jonesa i Israela Adesanyje", rekao je Abdelaziz.

Sve ovo je Usman pokazao u oktagonu i istinska je zvijer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti