Čim se preziva Nurmagomedov, nemoguće ga je pobijediti: "Doveli su mi Finca, nije pošteno"

Usmanov stigao do novog trijumfa

Čim se preziva Nurmagomedov, nemoguće ga je pobijediti: "Doveli su mi Finca, nije pošteno"

Edmir Škorić

Porodica Nurmagomedov djeluje nepobjedivo. Nakon velikih uspjeha koje je zabilježio Khabib Nurmagomedov, sada se čini da njegovim stopama ide i njegov rođak Usman Nurmagomedov.

Usman je upisao treću uzastopnu pobjedu na Bellatoru. Ruski borac je nastupao u Moskvi na događaju pod nazivom "Bellator 269", a protivnik mu je bio Finac Patrick Pietila.

Ovaj meč nije dugo trajao. Usman se, kao i na prethodne dvije borbe, lako obračunao s protivnikom, a viđenim je bio zadovoljan Khabib koji je bio u Usmanovom uglu i konstantno mu dijelio savjete.

Od samog početka borbe bilo je jasno da se radi o 'jednosmjernoj ulici' zbog aktivnog nastupa ruskog borca. U svom drugom pokušaju gušenja Nurmagomedov je uspio. Rus je srušio Finca na zemlju, a nekoliko sekundi kasnije sudac je prekinuo meč i dodijelio pobjedu Usmanu.

"Doveli su mi Finca. Nije pošteno boriti se s takvim protivnikom u svojoj domovini. Bellatore, sljedeći put mi daj jednog od 10 najboljih", rekao je Usman još u kavezu.

Ovo je bila njegova 14. pobjeda u 14. nastupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti