Nakon Khabiba stiže novi Nurmagomedov: 'Ubica' Usman je spreman da osvoji svijet

Nokaut mašina

Nakon Khabiba stiže novi Nurmagomedov: 'Ubica' Usman je spreman da osvoji svijet

Midhat Šljivak

Povlačenje Khabiba Nurmagomedova iz MMA sporta izazvalo je veliku pažnju u svjetskoj javnosti.

The Eagle je nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom odlučio da je dosta jer je dao obećanje majci da se bez oca više neće boriti, te ja završena jedna velika karijera.

Ipak, Khabib će i dalje raditi u svom MMA timu koji je ostao iza njegovog oca Abdulmanapa i u kojem se nalaze nove zvijezde u najavi.

Nekoliko je onih koji nose prezime Nurmagomedov. Tu su Umar i Usman kao veliki talenti, ali i Abubakar koji nije toliko uspješan kao njegovi rođaci.

Međutim, onaj o kojem se najviše priča i kojem se predviđa karijera slična Khabibovoj je 23-godišnji Usman Nurmagomedov, još uvijek neporaženi borac sa omjerom 11-0.

Usmanovu karijeru vode ljudi koji su se brinuli o Khabibu, a razlog zašto imaju velika očekivanja od njega je činjenica da je pored odličnog grapplinga i hrvanja, Usman specijalista i za Muay Thai.

"Vjerujte mi da je bolja verzija Khabiba. Ubica, pravi ubica. Sve ima, udaračku tehniku, grappling, jiu-jitsu, dobro izgleda i kombinacija je Khabiba, Jona Jonesa i Israela Adesanyje", rekao je menadžer Ali Abdelaziz prije nekoliko mjeseci.

Usman je bio uz Khabiba tokom ovog kampa, a očekuje se da će u 2021. godini i on nakon Umara i Abubakara postati član UFC-a. U dosadašnjoj karijeri od 11 mečeva Usman je dobio sve. Samo jedan čovjek je sa njim izdržao tri runde, a to je Ruslan Haisamtudinov, sedam mečeva je dobio nokauto i tri prisilom na predaju.

Imao je od koga učiti i sigurno da ćemo za ovog momka u budućnosti ponovo čuti, posebno ako stigne poziv iz UFC-a, što je samo pitanje trenutka. Dok Usman ne postane kandidat za pojas u najjačoj svjetskoj organizaciji Khabib će raditi sa odabranim nasljednikom Islamom Makhachevim za kojeg smatra da će uzeti titulu lake kategorije u narednoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi