Sudar 'zvijeri' se bliži: Usyk i Joshua oči u oči, Ukrajinac napravio show
Foto - Matchroom boxing

Tri dana pred borbu

Sudar 'zvijeri' se bliži: Usyk i Joshua oči u oči, Ukrajinac napravio show

M. Šljivak

Oleksandr Usyk branit će u subotu u Saudijskoj Arabiji titule prvaka svijeta teške kategorije po verzijama IBF, IBO, WBA, WBO protiv nekadašnjeg šampiona Anthonyja Joshue.

Prije gotovo godinu dana Usyk je u Londonu deklasirao Joshuu. Nanio mu je drugi poraz karijere i u Ukrajinu je otišao kao šampion svijeta.

Godinu dana kasnije dosta toga se promijenilo u životu Oleksandera Usyka. Jedno vrijeme je proveo i u vojsci braneći Ukrajinu od ruske invazije, a s posebno dozvolom izašao je iz zemlje kako bi se spremio za odbranu titule.

Usyk izgleda spremniji nego ikad. Za njega će ovo biti posebna noć zbog svega što se dešava u Ukrajini i on želi prirediti još jednu nezaboravnu noć za sve koji ga podržavaju.

Na današnjem sučeljavanju oba borca su najavila pobjede, a poseban show imao je Usyk koji se pojavio u ukrajinskoj narodnoj nošnji i zapjevao je pred svima.

Oglasi

"Naučili smo obojica dosta iz prve borbe. Neće ovo biti nova borbe već će se samo nastaviti prethodna. Imali smo dovoljno vremena da prostudiramo jedan drugog i u subotu će ovo biti velika, velika borba", poručio je Usyk i dodao je:

"Ovo je važan meč za mene, za moj tim i za moju zemlju. Rođeni smo da se borimo za sve. Čitav život je borba za nešto, zato smo zapravo obojica ovdje", poručio je Usyk.

Nekadašnji šampion Anthony Joshua ističe da je ovo za njega borba koju jednostavno mora dobiti i da je za nju spreman.

"Za mene je ovo borba koju moram dobiti, ali volim taj pritisak. Novi trener i ekipa koja je uz mene, guraju me prema naprijed, nadam se i do pobjede", rekao je Joshua i dodao je:

"Imam ciljeve koje želim postići ću ringu. Pojasevi nisu toliko bitni, ali to dolazi na kraju. Postoji određen proces kojeg se želim držati", poručio je AJ.

Treba istaći da će pobjednik ovog meča uz četiri pojasa koja su već tu, postati i šampion Ring magazina kojeg se prije nekoliko dana odrekao još uvijek aktuelni WBC šampion Tyson Fury.

Oleksandr Usyk u subotnji meč ulazi kao neporažen (19-0) dok je Joshua u karijeri na omjeru od 24 pobjede i dva poraza.

Top Komentari

SarajFK
Hajde Joshua prebij smrada ukrainskog. Popeli su se svima na kitu sa ukrajinom.
4 2
Thierry.Henry
Joj da ga hoce iscipati Joshua, vise ih je puna kapa i Ukraine i svega..a da .
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi