Ljubitelji boksa uvjereni: Zvono se ranije oglasilo kako bi spasili Joshuu nokauta
Foto - EPA

AJ je imao 'pomoć'

Ljubitelji boksa uvjereni: Zvono se ranije oglasilo kako bi spasili Joshuu nokauta

M. Šljivak

Oleksandr Usyk pobijedio je u subotu u Londonu Anthonyja Joshuu i postao je prvak svijeta teške kategorije.

Fenomenalni Ukrajinac je odradio maestralan meč. Potpuno je uništio dosadašnjeg šampiona i pobijedio ga je u njegovom dvorištu pred gotovo 70.000 navijača.

Usyk je u nekoliko navrata bio veoma blizu da nokautira Joshuu. U trećoj rundi je dobro pogodio bradu protivnika, ali je poslušao savjet trenera da ne juriša bezglavo i da sačeka pravi trenutak.

[instagram]https://sportsport.ba/borilacki-sport/usyk-pojasevi-joshua/409048[/instagram]

Ipak, ono što se dogodilo u 12. rundi mnoge ljubitelje boksa je ostavilo u nevjerici. Usyk je uništavao Britanca, bio je na korak da ga nokautira u posljednjim sekundama meča, a zatim se čulo zvono za kraj meča.

Mnogi su uvjereni da je borba ranije zaustavljena kako bi se Joshua spasio nokauta.

Oglasi

Snimak DAZN-a jasno pokazuje da se zvono za kraj čulo nekoliko sekundi ranije. Naravno, moguće je da se vrijeme nije poklapalo sa onim kod sudija, no većina ljubitelja boksa vjeruje da je na ovaj način Joshua spašen nokauta.

"Pomislio sam da će Usyk nokautirati Joshuu u posljednjoj rundi. Dali su Joshui previše vremena. Samo se naslonio na konopce i nije radio ništa. Usyk je zaslužio da prekinu meč", rekao je bokser Dillian Whyte.

Joshuin promotor Eddie Hearn tvrdi da je sve bilo čisto.

"Ne vjerujem da je ranije označen kraj. Vidio sam tu situaciju, a čuo sam kad su sudije to rekle i prošlo je 10 sekundi do kraja", rekao je Hearn.

[instagram]https://sportsport.ba/borilacki-sport/joshua-plan-revans-usyk/409039[/instagram]

Joshua je odmah nakon poraza zatražio revanš, a on bi se mogao desiti u februaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi