Ruski kralj šamaranja stigao na veliku scenu: "E, ovo se mora gledati"
Kralj šamaranja stigao na veliku scenu

Vasily Kamotsky prihvatio ponudu Dane Whitea

Ruski kralj šamaranja stigao na veliku scenu: "E, ovo se mora gledati"

Midhat Šljivak

Slavni ruski kralj šamaranja Vasily Kamotsky stigao je u Sjedinjene Američke Države gdje se priključio Power Slap takmičenju kojeg vodi šef UFC-a Dana White.

Vasily Kamotsky stekao je svjetsku slavu snimcima na društvenim mrežama u kojima je uništavao protivnike u takmičenju u šamaranju. Dugo je trajala njegova dominacija u Rusiji, no nakon prvog težeg poraza je odlučio da se malo odmori od svega.

Posvetio se ovaj ruski farmer snimanju zanimljivog sadržaja na raznim platformama, a sada se odlučio vratiti i takmičenju u šamaranju. Učinit će to na velikoj sceni u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kamotsky je prihvatio poziv Dana Whitea za učešće u njegovoj Power Slap ligi. To je trenutno najpopularnije takmičenje na svijetu i sve to na vrhunski način vodi White.

Dolazak ruske udaračke mašine privukao je veliku pažnju. Najbolji je to mogući potez kojeg je White mogao napraviti jer je još više porastao interes za njegovo takmičenje.

Dokaz tome su komentari na društvenim mrežama. Svi žele vidjeti Rusa u borbi sa žestokim Amerikancima koji se nimalo ne štede u udarcima.

Oglasi

"Mislim da ću konačno početi gledati takmičenje u šamaranju", jedan je od komentara, dok drugi dodaje: "Ovo je bolesno. Konačno smo dočekali."

Mnogi vjeruju da će se Kamotsky prošetati takmičenjem. Riječi se temelje na onom što je radio ranije u Rusiji kada je protivnike žestoko uspavljivao.

Nema dileme da će 34-godišnji Rus veoma brzo steći veliku popularnost. Već je sada spreman izazvati najveće face i mnogi jedva čekaju njegov debi u Power Slapu.

Treba istaći da Vasily Kamotsky dolazi iz malog sibirskog sela Ilansky. Bavio se poljoprivredom i krčenjem šuma, te je na taj način od malih nogu stekao ogromu snagu.

Oglasi

Šake su mu ogromne. Dosta je nesretnih protivnika koji su ih iskusili na svojim obrazima.

Pored takmičenja u šamaranju snažni Rus se okušao i u boksu bez rukavica. Sudjelovao je na brojnim takmičenjima i bio je zaista žestok prema rivalima. Pojedini su čak i bježali iz ringa.

Definitivno nije nikome lako stati pred grdosiju od preko 150 kilograma. Čovjek je ogroman.

Kamotskog trenutno na Instagramu prati gotovo 150.000 ljudi. Nema dileme da bi se ova cifra uskoro mogla značajno povećati. Amerika čini čuda što se promocije tiče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti