Veliki je to borac da bi odustao: Khabib se vratio treninzima nakon smrti oca

Veliki je to borac da bi odustao: Khabib se vratio treninzima nakon smrti oca

E. Škorić

Jučer se po prvi put Khabib Nurmagomedov vratio treninzima nakon što mu je umro otac.

Khabibov otac je umro prije nešto manje od tri sedmice, ali dagestanski borac danas je već na treninzima i nastavlja u svom starom ritmu, iako je naravno pred njim još jedan dug i težak period u kojem će morati mnoge stvari da radi bez oca.

A zna se da je njegov otac bio i njegov trener i veliki prijatelj, osoba koja mu je omogućila sve i pomogla mu da dođe do samih visina MMA.

Još nije poznato kada će Khabib braniti pojas UFC prvaka protiv Justina Gaethjea. Borba je bila planirana za 19. septembar, no s obzirom na sve okolnosti, teško je očekivati da će biti održana do kraja godine.

[instagram]instagram.com/p/CDGsJXEhDKF/[/instagram]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti